Onze werkwijze

Auto import service van A - Z
Unieke totaalservice

Indien uw droomauto in het buitenland staat maar u geen zin of tijd heeft om de import zelf te doen, dan biedt GIJS Automotive u een unieke totaalservice op het gebied van auto import. Wij nemen van A - Z het gehele importproces voor u uit handen en bekijken en testen onze auto's zelf.
Wij bellen dus geen transportbedrijf. Elke auto wordt persoonlijk op locatie door ons geïnspecteerd en opgehaald.

Stap 1:  Het vinden van uw droomauto

Wij ontvangen u graag op afspraak voor een kennismakingsgesprek bij ons kantoor in Wateringen. Desnoods komen we bij u thuis of op kantoor buiten kantooruren. Vervolgens maken we een lijst van uw wensen en gaan op zoek naar een geschikte auto.  Uiteraard kunt u zelf ook op zoek gaan naar een auto die aan uw wensen voldoet.

Stap 2:  Kostenplaatje rijklaar op kenteken

Naast de aankoop in Duitsland komen er nog wel enkele zaken bij import kijken. Wij berekenen voor u de BPM, eventuele BTW, kentekenleges, transportkosten en aanvullende werkzaamheden. U krijgt van ons een vrijblijvende offerte. Ook kunnen wij u diverse financierings- en verzekeringsmogelijkheden aanbieden.

Authentic Tradition

KENNIS VAN ZAKEN EN PASSIE VOOR AUTO'S

Our Philosophy

Stap 3: Controle van de auto en het papierwerk

Wanneer u akkoord gaan nemen we contact op met de dealer voor een afspraak. Van tevoren vragen we het papierwerk op zodat we een exacte indicatie kunnen maken van de BPM. Ook kunnen we zien of de historie klopt, en wat de specifieke opties zijn aan de hand van het chassisnummer. Wij maken een afspraak voor bezichtiging.
Op locatie controleren wij de auto en het papierwerk grondig. Wij rapporteren onze bevindingen direct aan u via een videoverbinding. Wij letten op o.a. de volgende zaken:

  • Afhandeling en controle papierwerk met de Duitse dealer

  • Uitgebreide inspectie op schade, roest en beschadigingen

  • VIN controle op aanwezige opties

  • Proefrit

  • Inspectie onderzijde auto

  • Controle op verborgen gebreken (uitlezen OBD)

  • Videoverbinding op locatie met onze bevindingen

  • Onderhandelingen met de dealer

Stap 4:  Transport en RDW keuring

De auto wordt meegenomen waarbij deze volledig all-risk verzekerd is over het traject, en zo snel mogelijk bij de keuring gebracht. We laten de auto laten meestal de volgende werkdag nog keuren bij de RDW en doen direct aangifte van de verschuldigde BPM bij de Belastingdienst. Wij gebruiken hiervoor diverse koerslijsten of desgewenst een taxatierapport tegenbewijsregeling. U betaalt dus nooit teveel BPM.

Stap 5:  Detailing, rijklaar maken en aflevering

Tot slot gaan  we aan het werk om de auto rijklaar te maken. Zo zetten wij de taal van de navigatie en computers om in het Nederlands. Ook kunt u denken aan het inbouwen van alarm- of trackingsystemen, monteren van een trekhaak of het uitvoeren van onderhoud. Daarnaast wordt de auto volledig gedetailed.  (poetsen, polijsten, carnaubawax coating, chemische reiniging interieur, voeden van kunststof delen)

Dankzij méér dan 60 jaar ervaring in de autobranche hebben wij zeer veel kennis opgebouwd van de binnen- en buitenlandse automarkt. Daarnaast beschikken wij ook over veel expertise van BPM en BTW.

Heeft u nog vragen? Schroom dan vooral niet om ons deze te stellen. Carlo van den Berg staat u graag persoonlijk te woord!

KOM LANGS EN ERVAAR ONZE PERSOONLIJKE SERVICE.

Ons kantoor is op werkdagen op afspraak tijdens reguliere kantooruren geopend en altijd telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 23.00. Doorgaans zijn wij daarnaast ook op zaterdag geopend. Wanneer u wilt langskomen raden wij u aan te allen tijde een afspraak te plannen zodat wij u alle aandacht kunnen geven die u verdient.

Follow Us

Klanten vertellen